Tapk Ekologija.lt bendruomenės nariu - Prisijunk su Facebook   arba Registruokis

Restoranas „Terrazza" atsakingų restoranų tinklo narys

Autorius: Meniu.lt
Data: 2012.06.26 00:00

Reitingas:
798/0

Atsakingų restoranų tinklas – socialiai atsakingų maitintojų (restoranų, kavinių, kt.) tinklas, kuriuose lankytojai pietaudami ir vakarieniaudami gali gauti informaciją apie restorane naudojamus produktus, jų sudėtines dalis, kaloringumą, alergizuojančius produktus, naudojamą GMO,  produktų kilmę, paruošimo būdą ir kitą, jiems svarbią, informaciją.

Restoranas „Terrazza" prisiėmė įsipareigojimus dėl:

...žaliavų, iš kurių gaminami patiekalai:
1. Naudoti iki 40% vietinių produktų.
2. Naudoti bent 20% vietinių žaliavų (100 km spinduliu aplink restoraną).
3. Siekti, kad iki 20% sudarytų ekologiškos (sertifikuotos) žaliavos.
4. Naudoti bent 25% gausių žuvų išteklius arba MSC sertifikuotas žuvis.
5. Siekti, kad iki 20% sudarytų Fairtrade, Fairforlife ar kiti sąžiningos prekybos produktai iš trečiųjų šalių.
6. Nenaudoti pavojingų sveikatai bei aplinkai žaliavų - atsisakyti nykstančių arba negausius išteklius turinčias žuvų rūšis, nenaudoti užterštų produktų ir žaliavų, produktų ir žaliavų savo sudėtyje turinčių GMO.

...išteklių tausojimo:
1. Sumažintas gamybos įrengimų ir apšvietimo elektros energijos sunaudojimas 15%.
2. Šalia fasuoto vandens buteliuose, siūlomas (arba pageidaujantiems patiekiamas) stalo vanduo iš vandentiekio.
3. Sieks technologinių sprendimų priėmimo prekybos centruose, tiekiant karštą vandenį.
4. Sudarytos sąlygos rūšiuoti bei perdirbti atliekas (popierius, skardinės, plastikas, aliejus, organika), kad ne daugau 20% susidarančių atliekų patektų į sąvartynus (pagal galimybes – atsisakyti/pakeisti perteklinę/gausią pakuotę turinčiu produktus ar žaliavas į mažesnės pakuotės produktus).
5. Higienos produktams naudoja perdirbtus popieriaus produktus.
6. Išbandyti ekologiškų valymo priemonių efektyvumą ir pasiteisinus naudoti.

…meniu pateikiamos informacijos ir sveikesnio pasirinkimo:
1. Restorano meniu pateikti informaciją apie GMO politiką žaliavų atžvilgiu, ekologiškus, vietinius, sezoninius produktus.
2. Kai kuriems patiekalams suteikiama galimybė rinktis mažesnes porcijas/pusę porcijos, siekiant sumažinti išmetamo maisto kiekius.
3. Labiau reklamuoti ir skatinti sveikesnį pasirinkimą, t.y. šviežių ir sezoninių produktų patiekalus.

...darbuotojų švietimo:
1. Ugdyti ir šviesti personalą socialiai atsakingo verslo/aplinkosauginės politikos klausimais.
2. Vykdyti darbuotojų aplinkosauginių iniciatyvų skatinimo programą („idėjų bankas" arba pasiūlymų sąsiuvinys).

...klientų švietimo ir komunikacijos:
1. Vykdyti apklausias dėl restorano aplinkosauginės politikos veiksmų veiksmingumo/reikalingumo.
2.Pasiūlyti lankytojams papildomo aplinkosauginio švietimo galimybes (leidinį „Ozonas" bei kitas priemones).

...bendravimo su tiekėjais:
1.Skatinti tiekėjus formuoti aiškią socialinės atsakomybės bei aplinkosaugos politiką, kokybės standartus.

Atsakingų restoranų tinklas>>

Iniciatyva vykdoma įgyvendinant projektą „Vartai: įmonių socialinės ir aplinkosauginės inovacijos“. Projektą įgyvendina Jungtinių Tautų vystymo programa Lietuvoje kartu su Lietuvos verslo darbdavių konfederacija, Profesine sąjunga „Solidarumas“ ir Nevyriausybinių organizacijų informacijos ir paramos centru. Projektą finansuoja Europos socialinis fondas.

Norėdami rašyti komentarus prisijunkite prie Ekologija.lt bendruomenės Prisujunk su Facebook  
© ekologija.lt, 2012. Visos teisės saugomos. Atsiliepimai, komentarai ir pagalba - pagalba@ekologija.lt