Tapk Ekologija.lt bendruomenės nariu - Prisijunk su Facebook   arba Registruokis

Restoranas „Užupio klasika“ atsakingų restoranų tinklo narys

Autorius: Meniu.lt
Data: 2012.06.27 12:00

Reitingas:
799/0

Restoranas „Užupio klasika“ prisiėmė įsipareigojimus dėl:

...žaliavų, iš kurių gaminami patiekalai:

  1. Gaminant patiekalus naudojama mažiausiai 20% vietinių produktų: salotos, daržovės, menkė, eršketas, upėtakis, triušiena, jautiena, veršiena, kiauliena, vištiena, kalakutiena, grybai, pieno produktai, riešutai ir vaisiai.
  2. Restoranas siekia naudoti bent 10% ekologiškų (sertifikuotų) žaliavų, gaminant maistą. Šiuo metu „Užupio klasika“ gaminant patiekalus naudoja ekologišką triušieną, kalakutieną, sezonines daržoves, duoną, priekonines daržoves (dalinai).
  3. Restorano meniu pateikiamos nenykstančios žuvų rūšys: vietinės upių/ežerų/jūrinės žuvys ir lašiša.
  4. „Užupio klasika“ nenaudoja pavojingų sveikatai bei aplinkai žaliavų (nykstančių rūšių, užterštų produktų ir žaliavų, produktų ir žaliavų savo sudėtyje turinčių GMO).

...išteklių tausojimo:

  1. Restorane įdiegti technologiniai ir įpročių keitimo vandens bei elektros taupymo sprendimai.
  2. Restorane galima gauti vandenį iš vandentiekio, o ne iš plastikinių butelių.
  3. Restorane sudarytos sąlygos rūšiuoti bei perdirbti atliekas (popierius, skardinės, plastikas, aliejus, organika).

...darbuotojų ir visuomenės švietimo:

  1. Restoranas savo elektroniniame meniu pateikia informaciją apie vietinių, sezoninių, ekologiškų produktų naudojimą.
  2. Restorano darbuotojai dalyvavo dvejuose Įmonių socialinės atsakomybės bei atsakingo restoranų verslo mokymuose.

Jei esate alergiškas/-a ar Jums tiesiog aktualu bei svarbu, iš kokių žaliavų pagaminti Jūsų mėgstami ar pasirinkti patiekalai - kreipkitės į Jus aptarnaujančią/-tį padavėją. Mums malonu, kad Jums rūpi tai, ką valgote bei tai, kaip Jūsų mėgstamas patiekalas yra gaminamas.

Jei turite klausimų, pasiūlymų, idėjų - kreipkitės į mus! Susisiekite: el.paštu redakcija@meniu.lt, tel. 8 699 37833

Atsakingų restoranų tinklas>>

Iniciatyva vykdoma įgyvendinant projektą „Vartai: įmonių socialinės ir aplinkosauginės inovacijos“. Projektą įgyvendina Jungtinių Tautų vystymo programa Lietuvoje kartu su Lietuvos verslo darbdavių konfederacija, Profesine sąjunga „Solidarumas“ ir Nevyriausybinių organizacijų informacijos ir paramos centru. Projektą finansuoja Europos socialinis fondas.

Norėdami rašyti komentarus prisijunkite prie Ekologija.lt bendruomenės Prisujunk su Facebook  
© ekologija.lt, 2012. Visos teisės saugomos. Atsiliepimai, komentarai ir pagalba - pagalba@ekologija.lt